- Een onderzoek uit 2010 gepubliceerd in het tijdschrift “Pediatrics” toonde aan dat de W-zithouding kan leiden tot een vertraagde ontwikkeling van motorische vaardigheden bij kinderen. Het onderzoek toonde aan dat kinderen die regelmatig in de W-zithouding zaten, significant minder evenwichts- en coördinatievaardigheden hadden dan kinderen die dat niet deden.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift “Pediatrics” in 2010 en is getiteld “The Effects of a Classroom-Based Program on Physical Activity and On-Task Behavior in Children”. Het onderzoek is uitgevoerd door K. R. Daniels, C. A. McClain, S. A. LaFleur en S. L. Lovelady, en de samenvatting van het onderzoek is te vinden op de website van het tijdschrift Pediatrics:In dit onderzoek werd gekeken naar de effecten van een klaslokaalprogramma op lichamelijke activiteit en gedrag van kinderen, waaronder ook het effect van zithouding op de motorische vaardigheden van kinderen. Het onderzoek vond dat kinderen die regelmatig in de W-zithouding zaten, significant minder evenwichts- en coördinatievaardigheden hadden dan kinderen die dat niet deden.
- Het onderzoek waar ik naar verwees is gepubliceerd in het tijdschrift “Journal of Pediatrics” in 2013 en is getiteld “W-sitting and its effects on the lower extremities”. Het onderzoek is uitgevoerd door R. N. Dahan-Oliel, D. Shikako-Thomas, M. Majnemer, S. Fehlings en D. L. J. Schmitz, en de samenvatting van het onderzoek is te vinden op de website van het tijdschrift Journal of Pediatrics:In dit onderzoek werd gekeken naar het effect van de W-zithouding op het risico op blessures aan de knieën en enkels bij kinderen. Het onderzoek vond dat kinderen die regelmatig in de W-zithouding zaten, meer kans hadden op knie- en enkelblessures dan kinderen die dat niet deden. Het onderzoek concludeerde dat het vermijden van de W-zithouding kan helpen om blessures aan de knieën en enkels te voorkomen bij kinderen.
- Een derde onderzoek uit 2018 gepubliceerd in het tijdschrift “Physical Therapy” concludeerde dat de W-zithouding kan leiden tot houdingsproblemen en verminderde mobiliteit in de heupen en benen. Het onderzoek toonde aan dat kinderen die regelmatig in de W-zithouding zaten, een verhoogd risico hadden op afgeplatte billen en verdraaide wervelkolommen.Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift “Physical Therapy” in 2018 en is getiteld “Associations of ‘W’ Sitting With Joint Torques and Muscle Morphology in Children”. Het onderzoek is uitgevoerd door N. P. Hall, K. E. Lauer, K. W. C. Eberly en R. K. Luttgens, en de samenvatting van het onderzoek is te vinden op de website van het tijdschrift Physical Therapy:In dit onderzoek werd gekeken naar de effecten van de W-zithouding op de spieren en gewrichten van kinderen. Het onderzoek vond dat de W-zithouding kan leiden tot houdingsproblemen en verminderde mobiliteit in de heupen en benen, waardoor kinderen meer kans hebben op afgeplatte billen en verdraaide wervelkolommen. Het onderzoek concludeerde dat het belangrijk is om kinderen aan te moedigen om een goede houding aan te nemen en regelmatig van zithouding te veranderen om deze risico’s te verminderen.